Rijschool Eren

info@Rijschooleren.nl

Rijlessen in Regio Alphen

Back to top

Veelgestelde vragen

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik ook bij Rijschool Eren terecht?

Ja, Rijschool Eren biedt rijopleiding voor zowel beginners als gevorderden. Dankzij de proefrijles stap je altijd in op je eigen niveau. Wij stemmen het lessenpakket hiermee immers altijd af door de ervaring die jij al hebt en het aantal lessen dat wij denken nodig te hebben om jou goed te leren rijden.

Kan ik in het weekend en/of ’s avonds lessen?

Jazeker! Wij beginnen om 10:00 ’s ochtends en lessen door tot 21:00 uur ’s avonds. Ook is het mogelijk om op zaterdagen rijlessen te volgen. Op deze manier is het in veel gevallen mogelijk de rijlessen te plannen om jouw andere verplichtingen heen.

Wat is de wachttijd voordat je kunt starten met het volgen van rijlessen?

Bij Rijschool Eren beschikken wij over twee ervaren instructeurs die tevens ieder een eigen goede lesauto tot hun beschikking hebben. Door dit te combineren met een efficiënte planning is er GEEN wachttijd bij Rijschool Eren, dit in tegenstelling tot sommige andere rijscholen. Na de proefles kun je meteen beginnen met je autorijlessen.

Wat is een proefles of intake?

Wij beginnen met een intake (gratis rijles van 1,5 tot 2 uur). De instructeur maakt met jou een inschatting van het aantal rijlessen dat jij nodig hebt voor het halen van je rijbewijs. Aan de hand van de intake en je wensen stellen wij een rijlespakket samen. Indien je besluit om bij ons je rijlessen te volgen, is de proefles GRATIS, anders dienen wij hiervoor €80,- in rekening te brengen. Deze rijles is ter kennismaking en is zonder verdere aankoopverplichting. Op deze manier kun je dus kennismaken met de sfeer en werkwijze van Rijschool Eren en kunnen we je gelijk een beeld geven van het lessenpakket dat wij denken dat jij nodig zult hebben. Ideaal toch?

Kan ik in mijn eigen tempo bij jullie rijlessen?

Ja! Bij Rijschool Rijschool Eren sta jij centraal. Jij bepaalt zelf hoe vaak je wilt lessen en in welk tempo je je rijbewijs wilt halen. Gaat iets je te snel of wellicht te langzaam? Laat dit dan vooral weten aan jouw instructeur.

Moet ik beschikken over het theorie certificaat om te kunnen beginnen met de rijlessen?

Nee. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat wanneer de tussentijdse toets of het praktijk examen gereserveerd wordt. Het is verstandig om tijdig te starten met studeren. Je kunt dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder lessen nodig, kun je eventueel geld besparen, sneller afrijden en jouw slagingskans is hiervoor de eerste keer veel groter!

Word ik thuis opgehaald?

Ja, wij halen je thuis op. Indien je buiten de examenregio woont, adviseren wij je om vanaf een centraal punt te vertrekken en te eindigen. Hierdoor voorkom je dat 25% van jouw rijlestijd onnodig verloren gaat. Rijschool Eren verzorgt vooral rijles voor leerlingen in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving.

Heb ik een ‘eigen’ instructeur?

Ja. Als het klikt tussen jou en de instructeur blijf je vanaf les 1 tot je laatste les bij je ‘eigen’ instructeur. Bij ons is het ook mogelijk om tijdens je rijopleiding van instructeur te veranderen als je daar behoefte aan hebt. Rijschool Rijschool Eren heeft 2 ervaren instructeurs in dienst. instructeurs rijden in audi a3 en golf 7 en voldoen aan alle comfort en gemak. Zo is de drempel zeer laag indien je graag een keer bij een andere instructeur wilt lessen.

Rij ik altijd dezelfde auto?

Ja. Je lest altijd in dezelfde lesauto en hier leg je ook je praktijkexamen mee af.

Wanneer mag ik praktijk examen afleggen?

Zodra jij en je instructeur denken dat jij klaar bent voor het praktijk examen, kan de instructeur je een examen route laten rijden. Indien je 30 minuten zonder structurele en grove fouten kunt rijden, kan jouw instructeur een praktijk examen aanvragen.

Hoe lang moet ik wachten voor mijn herexamen?

Er is een standaard wachttijd van 14 dagen. Binnen die twee weken is het belangrijk om te blijven oefenen om jezelf te verbeteren.

Wat is het voordeel van een pakket ten opzichte van losse lessen?

In pakketten zijn de rijlessen goedkoper ten opzicht van losse lessen. Zie tarieven of pakketten.

Moet je de hele rijopleiding/pakket in 1x betalen?

Nee. Wanneer je een pakket koop bij Rijschool Eren, geven wij de mogelijkheid om het bedrag van je rijlespakket in termijnen af te lossen. Mocht blijken dat je met minder rijlessen klaar bent voor het examen, betalen wij je te veel betaalde rijlessen terug.

Mag ik per rijles afrekenen?

Ja. Wij noemen dat ‘losse rij lessen’. Een losse rijles van 60 minuten kost €42,-. Losse rijlessen worden direct na de rijles afgerekend bij je instructeur.

Hoe moet ik een pakket betalen en wanneer?

De kosten van een pakket kunnen óf in 1 keer betaald worden óf in 2 termijnen. Bij aanvang van de opleiding dient de eerste € 1.000, – te zijn voldaan.

2e termijn: het restantbedrag wordt gefactureerd na 10-15 uur rijlessen.

Zodra je kiest voor losse rijlessen, zal de les afgerekend worden door een contante betaling of door een rekening.